Davlumbaz içi Söndürme Sistemi Nedir ?

Davlumbaz içi söndürme sistemi, bir davlumbazın içerisinde oluşabilecek yangınları otomatik olarak algılayan ve söndüren bir güvenlik sistemidir. 

Davlumbazlar, mutfaklarda kullanılan pişirme ekipmanlarının ürettiği yağ buharlarını ve dumanı emerek ortamdan uzaklaştıran cihazlardır.
İçinde mutfağı bulunan tüm işletmelerin kurdurmasını önerdiğimiz mutfak davlumbaz söndürme sistemi, son yıllarda giderek artan denetimlerle de sıkı bir şekilde takip edilir olmuştur. 

Yangının başlama ihtimalinin en yüksek olduğu yer, ateş ile yapılan işlerin merkezi olan mutfaklar olduğu için mutfak davlumbaz söndürme sisteminin bulundurulması personel için de hayati önem taşır.


Davlumbaz içi söndürme sistemi, davlumbazın içindeki yangın riskini azaltmak için tasarlanmıştır. Bu sistem, yangın algılama sensörleri, yangın söndürme maddesi (genellikle kimyasal bir köpük) ve bir yangın kontrol paneli içerir.


Sistem, davlumbazın içindeki yangını algıladığında, algılama sensörleri sinyal gönderir ve yangın kontrol paneli harekete geçer. Yangın kontrol paneli, yangını doğrulamak için sensörlerden gelen bilgileri analiz eder. Yangın doğrulandığında, yangın söndürme maddesi davlumbaz içine püskürtülür. Bu söndürme maddesi yangını boğar ve yayılmasını engeller.


Otomatik davlumbaz söndürme sistemlerinde sıvı söndürücüsü, küçük butonu, algılama mekanizması, nozulu, manuel boşaltma kolu gibi birimler bulunur.


Davlumbaz içi söndürme sistemleri, yangın güvenliği açısından önemlidir çünkü davlumbazların içerisinde biriken yağlar, yüksek sıcaklık ve dumanla birleştiğinde yangın riski oluşturabilir. Bu sistemler, yangın çıkması durumunda hızlı bir şekilde müdahale ederek yangının kontrol altına alınmasını sağlar ve böylece ciddi hasar veya yangınla ilişkili tehlikelerin önlenmesine yardımcı olur.

Danışmanlık hizmeti için 5sisegitim@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.

Davlumbaz Söndürme Sistemi Zorunlumudur ?

Davlumbaz söndürme sistemleri yönetmeliği hükümleri kapsamında aynı anda 100'den fazla kişiye hizmet veren mutfaklarda söndürme sisteminin bulundurulması önerilmektedir. Ocaklardaki gazın kaçak algılamasını da içeren söndürme sistemlerinin bulunmaması yüksek risk içermektedir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar