İş Güvenliği Sevdalısı ve Profesyonellerine Duyuru !

Bir yıldır facebook ve internet sitemiz üzerinden birçok yaratıcı iş güvenliği dosyası paylaştık ! Öncelikle sektörün içinden geldiğimiz ve birçok uzmanla diyalog halinde olduğumuz için insanların tutumunu ve iş güvenliği sektörünün nelere ihtiyacı olduğunu iyi düzeyde analiz edebiliyoruz. Toplumun sadece bir kesimine hitap etmiyoruz. Siyasi görüşü ne olursa olsun toplumun her kesimiyle iş güvenliğini buluşturmayı hedefliyoruz.

isg kültürü
İŞ GÜVENLİĞİ VE SAĞLIĞI HERKES İÇİNDİR !

Bildiğiniz gibi az tehlikeli sınıfta artık 50 işçiye kadar işçi çalıştıran işyerlerinde işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı çalıştırmak ve kayıtlı defter tutmak zorunluluğu kaldırılmıştır. İş kazalarının sadece iş güvenliği uzmanına zararı yoktur, devletini, milletini ve yaşadığı bu ülkeyi seven bir oluşum olarak iş kazalarının sgk'ya da yükü çok fazladır.

Ancak bu durumu fırsata çeviren zihniyetin teklifini ve pazarlama önerisini farkına vardığımızda reddettiğimiz için bize düşman kesildi. Şimdi sizlere soruyorum eğer türkiye'nin ve iş güvenliği uzmanlarını aleyhine olan bir duruma evet deseydik sizin gönlünüz bizden razı olurmuydu ?

Az tehlikeli sınıf sözde az tehlikelidir. Otellerde bizzat bulunduk kıyamet gibi çalışma alanları. Nasıl bir mobbing var anlatılmaz yaşanır ! Yüksekte çalışma, elektrik güvenliği, eğitim eksikliği anlatılmaz yaşanır 1000 lerce madde yazdık anlattık ama insan yaşamının bir önemi varmı !

otel can aldı
Otelde elektrik çarpması sonucu hayatını yitiren gencecik bir çoçuk

Bugüne kadar severek bizi takip ettiniz ve bizde ürettiğimiz dosyaları sizler ile severek paylaştık. Amacımız daha güçlü bir Türkiye ve insan haklarını daha iyi koruyabilen bir ülke. Aşağıda saydığım üç kişi dışında 5s iş güvenliği oluşumunda beyin takımında kimse yoktur. Başka kurumlar ve kişiler sadece kendilerinin menfaati uğruna bizi hiçbir zaman yönlendiremez. Biz tek bir kurumun kuklası olmayız ! Biz sadece türkiyenin, bilimin ve iş güvenliği sektörünün çalışanlarının yanında oluruz. Reflekslerimiz ve kararlarımız hep böyle olacaktır.

Eğer websitemize, facebook sayfamıza ve diğer sosyal medya hesaplarımıza bir saldırı olursa o fikrini kabul etmediğimiz şahsın yaptırdığını savcılığa şikayet ederek avukatımız aracılığıyla şikayet de bulunucaz. Biz iş güvenliği uzmanlarının ve Türkiye'nin aleyhine iş yapmayız. Türkiyeyi biz koltuk ve makam için sevmedik bu ülkede doğduk ve birgün bu ülkede ölücez Allahın izniyle.

hukuksal savaş
Kötü niyetli bir saldırı olursa birseysel ve hukussal haklarımızı korumaya geçicez !

Değerlendirmelere çok fazla önem veriyoruz tabikide hakkınız eleştirmek ancak haksız yere yapılan tüm eleştirilere ve kötü niyetli yaklaşan insanlar ile sosyal medya ve yasal olarak mücadelemizi sonuna kadar sürdürücez. 5S İŞ GÜVENLİĞİ bir iş güvenliği sayfasıdır. İnandığı değerler uğruna felsefesini herzaman sürdürecektir. 5* istememizin ilk sebebi referansınız sayesinde bu oluşumu korumak bu sayfa bu oluşum bizim çoçuğumuz gibi sadece sayısal olarak değil zamanla ürettiğimiz yaratıcı çalışmalar ile büyücek !

Nelere inanmıyoruz ?

1-Test sisteminin bilimsel olarak iş güvenliği sektörüne bir katkısı olduğuna inanmıyoruz. Test sistemine katkı vermek istemiyoruz ! Üniversite hazırlığıdan da çok iyi biliriz test sistemini:) Ticaret ağı başka birşey değil !!!

test ve iş güvenliği uzmanlığı
Test sınavı verimsiz oluyor !

2-Yüksek lisanların c sınıfından b sınıfına atlatılmak için yapıldığı ve iş güvenliği uzmanlarının gelişimine katkıdan çok ticari bir sektör aldığını gözlemliyoruz.

3-Yüksek lisans bilimsel bir araştırma olacak ise yapılmalı ! Tez olmalı insanlar bu tezden faydalanabilmeli.
Ticarete dökülen yüksek lisans
Yüksek lisans ticarete dökülmemeli !
                   
4-Osgb sisteminin çoğu durumda verimli olduğuna inanmıyoruz. Anketimizde 85 15 sonuçlar. Tabikide huzurlu çalışan osgb ler mevcut. Ancak onlarda emin olun sektör ve müşteri (müşteri kurumsaldır veya gerçekten işini bilen aile şirketidir örnek siemens bizzat bulundum herşey planlı) sayesinde huzurludur.

Devletimizin iş güvenliği uzmanları için yeni bir oluşum yaratması gerektiğini düşünüyoruz. Bugüne kadar güzel çalışmalar ve atılımlar yapıldı. İş sektörlerine göre uzman havuzu ve veritabanı yaratılması gerektiğini düşünüyoruz. Örneğin türbin bakımı için farklı bir veri tabanı, hotel sektörü için farklı veri tabanı. A B C sisteminin sektörel uzmanlığa göre A B C olması düşüncesindeyiz. Kazı işleri A B C, rüzgar Türbini A B C , rafineri proses güvenliği A B C,;
C ler sahada tecrübe kazanırken A lar farklı sahaları gezerek ve 7 24 iletişim ile birlikte tüm tecrübelerini C lere aktarmalı. Sektörel uzmanlık olmalı Sektörel bilgi veritabanı olmalı. Yeni işe başlayan C hemen görebilmeli geçmişte örneğim dopalgaz kazılarında hangi kazalar olmuş, jsa risk değerlendirmeler, near miss ler tek bir sunucuda olmalı ! Test uzmanlığı değil ! Bu sistemde bazı A sınıfı uzmanlar tanıdık ve gördük emniyet kemerini hayatında giymemiş, 2 senelik C sınıfından çok daha geride !

5- İşçilerin tutumu, çalışanların bazılarının aşırı patroncu zihniyet de olduğunu gözlemledik. Adam 1 ay izinsiz çalışıyor gıkı çıkmıyor sözün özü parasına bakıyor, mesai almadan çalışan beyaz yakalar var durumunu kabullenmiş hiçbirşeye itiraz etmiyor ! Peki size soruyoruz kendi hakkını savunamayan bir uzman, çalışanın, işvereninin ve devletinin ve milletinin hakkını nasıl savunacak ? Devletimiz vermiş haklarını savunsana arkadaşım yok işini kaybetme korkusu ! O yüzden alo 170 in biraz daha geliştirilmesi düşüncesindeyiz şikayetmi var o sektörde sektörün uzmanı hemen gidecek gerekirse cezasını acımadan kesecek ! Böylece hem devlet kazanacak hem iş güvenliği uzmanları kollanacak ! Evet kollanacak diyoruz iş güvenliği uzmanlarına sahada küfrediliyor kaç kere bu duruma şahit olduk !

Son olarak fikirlerinizi ifade edin ! İş güvenliği uzmanlığı insan haklarını ve kendi haklarını korumak ile başlar !

dünyada barış türkiyede barış
 dünya için insan hakları ve güçlü Türkiye

Ekibimiz: Tasarımcı Murat Mete (kimya mühendisi- isg sevdalısı), teknik danışman Nusret Mete (fizik mühendisi-uluslararası sektörlerde proje müdürü), sektör olarak danışman Emre Törün (maden mühendisi-osgb sahibi- b sınıfı uzman) kadromuz bu şekildedir.

Saygılarımızla
5s iş güvenliği

Yorumlar

Popüler Yayınlar