Merdivende Güvenli Çalışma (5S İSG İZMİR EĞİTİM AL)

OSHA yüksekte çalışırken iş güvenliği standartlarının uygulanmasına büyük bir önem veriyor. Aslında bunun ana sebebi inşaat sektöründe yüksekten düşme en büyk ölüm nedenlerinden biri olması.

2013 yılında yapılan kapsamlı çalışmanını analizlerine göre, inşaat sektöründe çalışan işçilerin 891 I yüksekte çalışırken güvenlik kurallarını eksik uygulamasından dolayı yaşamını yitirdi. Bu durumun ilginç olan tarafı ise, bu işçilerin 291’i çok düşük seviyelerden düşerek hayatını kaybetti. Özellikle bakım deparmtanında çalışanların güvensiz merdivenler ile çalışması sonucu birçok işçi hayatını kaybetti.

OSHA standartları merdivenler, iskeleler ve çatılar gibi yüksekik farkının bulunduğu yerlerde çalışırken, işverenlere işin güvenli bir şekilde yapılmasını sağlamak için iş güvenliği önlemlerinin proje şeklinde step by step hazırlanmasını öneriyor.


İşe başlamadan önce, işin nasıl yapılacağı ve hangi adımlar ile gerçekleşmesi gerektiğinin planlanması gerekir. İşin adımlara bölünüp (part), her adımda hangi güvenlik ekipmanının kullanılması gerektiğini karar verilmesi, iş sırasında oluşabilecek riskleri minimum seviyeye indirecektir.

OSHA verilerine göre 182.88 cm den fazla seviye farkı olunca işçiler ciddi bir şekilde ölüm veya yaralanma tehlikesi altındadır. Bu işçileri korumak için işverenlerin, doğru merdiven, iskele ve emniyet tertibatı da dahil olmak üzere düşme koruması ve iş için doğru ekipman sağlamalarını şart koşmak gerekir. Açıkçası seviye farkı olan her çalışma da yüksekten düşme riski mevcutdur ve ona göre önlemler almak gerekir.

İşverenler çalışanlarına güvenli iskele, merdiven kullanımı konusunda eğitim vermek zorundadır.  


İşçilere, güvenlik ekipmanın düzgün bir şekilde kurulumunu ve güvenli bir şekilde nasıl kullanıldığını anlatılması gerekir. Bu nedenle yüksekte çalışırken kullanacakları özel ekipman konusunda eğitim almaları gerekir. Örnek vermek gerekirse, emniyet kemerinin kullanılması veya yatay yaşam hattının kurulması gibi..


Şimdi paylaşacağımız video da yüksekte çalışma isg eğitimlerinin tamamlamış ve bu kültürden uzak işçilerin, riskli ve trajikomik çalışma koşullarına göz atıcaz.


Aşağıdaki videoda görsel olarak güvenli merdiven kullanımını açıkladım. Daha detaylı bilgi için benimle iletişime geçebilirsiniz.


Youtube Kanalım: Youtube kanalımı takip ederek güncel videolara ulaşabilirsiniz.



Pratik saha bilgileri istiyorum: Bu linkte verdiğimiz temel saha iş güvenliği bilgileri mevcuttur.




Resim Kaynağı: pixabay.com

Yorumlar

Popüler Yayınlar