INŞAAT SAHASINDA BIZI BEKLEYEN 16 TEHLIKE (infografik nedir?)


İŞ GÜVENLİĞİ AFİŞİ İNDİRME LİNKİ AŞAĞIDA PAYLAŞILMIŞTIR
Afişte toplam 16 tane inşaat sahasına özgün tehlikeler grafik şeklinde sunulmuştur. Posteri whatsapp ve facebook gruplarında paylaşmak veya eğitimlerde sunumlarda göstermek hızlı bilgi vermek açısından faydalı olabilir.

İş Güvenliği ve İnfografik

İş Güvenliği sektöründe standartlar ve kuralların görselleştirilmesinde grafikler, resimler, çizimler, çizelgeler, diyagramlar gibi birçok bileşen kullanılabilmektedir. Bu bileşenleri bir arada kullanan ve bilginin farklı görsel formlarını içerisinde barındıran bilgi grafikler (infografik) günümüz öğrenme anlayışının yeni trendleri arasındaki yerini almıştır.

Öncelikle infografik; bilgi veren grafikler demektir.

Bu açıklama bağlamında düşündüğünüz zaman yazıya gerek olmadan, bizi herhangi bir konu hakkında grafiklerle buluşturup, bize sadece bu grafiklerle haberi veya herhangi bir durumu anlatan materyallerin bir arada kullanılması anlamını aklımıza getiriyor. Fakat infografik sadece grafiklerle değil yazıların da yardımı ile (az ve vurgulayıcı olması koşulu ile) bize durumları anlatabilir.


İnfo + Grafik tasarım = Bilgi ve grafiğin birleşmesine infografik denir. 


Bu ortaklık bir çok avantajı da beraberinde getiriyor.

Bazı avantajları şunlardır.
 İnfografikler habere farklılık kazandırır.
 Daha fazla dikkat çeker.
 Daha etkilidir.
 Akılda kalıcıdır çabuk unutulmaz.
 Kolay anlaşılır.
 Uzun bir mesele daha çabuk aktarılır.
 İnfografikle sunulmuş bir haber daha keyiflidir.
 Kalıcı bir eser niteliği taşır.

Aşağıdaki linklerden İNŞAAT SAHASINDA BİZİ BEKLEYEN 16 TEHLİKE AFİŞİNİ FARKLI FORMATLARDA İNDİREBİLİRSİNİZ. Firma Logonuzu ekleyerek çıktısını alıp eğitim sınıfında bilgi paylaşımda bulunabilirsiniz. Renkli çıktı için renk ve kalite ayarlarını yazıcıdan ayarlamanızı öneririz.

PNG FORMATI İNDİR

A3 FORMATI İNDİR

A4 FORMATI İNDİR


Yorumlar

Popüler Yayınlar