5S IŞ SAGLIGI VE GUVENLIGI ONLINE DOKUMANSTASYON ARŞIVI

İş Güvenliği Online Dokümantasyon Çalışması
İş Güvenliği Online Dokümantasyon Çalışması

5S İSG BLOĞU ONLİNE ARŞİV ÇALIŞMASINA DEVAM EDİYOR. 

Bilgiye hızlı ulaşmak adına ve herkesin ortak dokümantasyon arşivinden faydalanması için yandex üzerinden arşiv oluşturmaya başladık. 

İSG KATEGORİLERİMİZ


1-EXCEL DOSYALARI: Bu bölümde isg yönetimi için özel olarak tasarlanan excel dosyalarını sizler ile paylaşıcaz.

2- İş Sağlığı Güvenliği Afiş Dosyaları: İsg kültürünü diğer insanlara aşılamada en etkin yollardan biri afiş tasarımlarıdır. Şantiyelerin girişinde başlayan devasa afişler ve isg mesajları, eğitim odasında a4 ve a3 boyutunda afişler ile devam eder. 

3- Dokümantasyon İSG Takip: İş güvenliği yönetmelikleri çerçevesinde hazırlamanız gereken dokümantasyon listesini excel dosyası haline getirdik. Böylece yasal mevzuata uygun bir arşiv çalışmasını daha hızlı yapabileceksiniz.

4-1 Risk Analizi Arşivi (A dan Z ye): İş güvenliği uzmanları farklı firmalara atanabiliyor. Bu değişken iş sahalarına uyumu kolaylaştırmak için faydalı risk değerlendirmelerini A dan Z ye listelemeye devam ediyoruz. Böylece yeni bir sektör için uzmanlık yapmaya başladığınızda elinizde önceden yapılmış risk değerlendirmelerine hızlıca ulaşabilceksiniz.

4-2 Kontrol Listeleri (A dan Z ye): İş güvenliği ekiplerinin ilk adımı aslında, denetim sürecinin başlangıcında ve belli periyotlarda mutlaka yapılması gereken bir çalışma. Kontrol listelerini doldurarak, denetlediğiniz işyerine ait eksikleri pratik yoldan bulabilirsiniz.


5- İsg Teknik İngilizce: İş güvenliği kuralları ve gelişimini takip etmek için mutlaka ingililizce seviyemizi bir üst seviyeye çıkarmaya çalışmalıyız. Sizler için hazırladığımız ingilizce için arşiv çalışması yazımızda farklı kaynaklarda göz atabilirsiniz.

6-İş Güvenliğine Yeni Başladım Kaynakları: İş güvenliği el kitapları ve başlangıç rehberlerini burada paylaşıcaz.


Online dokümantasyon sistemine katkıda bulunmak için aşağıdaki mail adresimize çalışmalarınızı gönderebilirsiniz. 


5sisgegitim@gmail.Com


Yorumlar

  1. Hocam Gümüşhane üniversitesi 4. sınıf öğrencisiyim ve benim için çok faydalı içeriklere sahip oldum sayenizde teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba bizde teşekkür ederiz. İş yaşamında başarılar dileriz

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar